Iznajmite Hendrixovu sobu

Iznajmite Hendrixovu sobu

massim

 

 

 

 

 

 

Hotelsku sobu koja je bila poslednja prijavljena adresa Jimija Hendrixa, od sada je moguće iznajmiti, a kao gratis gosti će moći da preslušaju njegov poslednji intervju
Multimedia Records

JIMI HENDRIX – spisak izdanja u našoj ponudi

Povodom 40 godina od smrti Džimija Hendriksa, hotel “London” je poslednje prebivalište muzičke legende uredio tako da podseća na vreme u kojem je muzičar živeo i da ujedno oslikava i njegovu ličnost.

Pored mnoštva suvenira, isečaka iz novina i do sada neobjavljenih fotografija slavnog muzičara, tu je i intervju koji je Hendriks, nekoliko dana pre smrti, dao za muzički časopis “NME” .

Jedna noć u Hendriksovoj sobi košta 399 funti, a samo 10 će ići na račun Hendriksove fondacije za pomoć muzički talentovanoj deci koja nemaju sredstava za obrazovanje.

Hendriks je snimio samo tri albuma “Are You Experienced” (1967), “Axis: Bold as Love” (1967) i “Electric Ladyland” (1968), ali je jedan od najuticajnijih muzičara.

U američku Rokenrol kuću slavnih i britansku Muzičku kuću slavnih uveden je 2005. Njegova zvezda na holivudskom bulevaru slavnih postavljena je 1994, a časopis “Rolling Stone” ga je 2003. postavio na prvo mesto liste “100 najvećih gitarista svih vremena”.